Immourouden

Sestup

Kousek pod námi začíná sestupová cesta z náhorní plošiny Tasili dolů. Ráno nás čeká namáhavý sestup. Je fascinují sledovat osly, jak s nákladem na hřbetě balancují na kamenech jak kamzíci. Proti nám stoupají dva Francouzi s průvodcem, jdou jen do Dajabarenu a zpět. Po dvou hodinách sestupu jsme dole. Omar a Mochtár mají úplně rozpadlé boty (čínské tenisky). Přijíždí Hilux, odváží nás do Djanetu. Oslíci půjdou ještě dva dny do oázy severně od Djanetu.

Immourouden

Dva dny čekání v Djanetu. První den prospím a trápím se hlady. Sehnat v době Ramadánu něco k jídlu je nemožné. Nakonec těsně před západem slunce kupuju na ulici celé velké grilované kuře. Co nedojím, to věnuji žebračce, co sedí na chodníku před hotelem.

Druhý den jedu s Mochtárem severně od Djanetu do skalního města Immourouden. Skalní malby tady už znám z předchozí návštěvy 2017. Tak se věnujeme hledání stád velbloudů, jejich identifikaci podle tetování a počítání. Tuaregové milují velbloudy.

Další den dorazí z Prahy kamarád Radek s kamiónem plným motorek a vydáváme se do pohoří Tadrart na enduro motorkách. To je ale už úplně jiný příběh.

Immourouden